Historie

Het bedrijf is in 1963 opgericht door Jan Essenstam.
Jan was orthopedisch schoenmaker, maar door het overlijden van zijn vader, die destijds een kleine boerderij had, wilde hij de werkzaamheden op de boerderij voortzetten. Een paar uur per dag werkte Jan nog als schoenmaker, daarnaast begon hij met het loonwerk, zo is het bedrijf in het klein begonnen.

Het bedrijf is begonnen met landbouwwerkzaamheden. In de winterperiodes waren de bosbouwwerkzaamheden de hoofdzaak, zoals het zagen van bomen, uitslepen en verkoop van het hout.

In 1978 ben ik bij het bedrijf gekomen en hebben wij samen het bedrijf verder uitgebreid. De eerste graafmachine werd aangeschaft t.b.v. grondwerkzaamheden. Er kwamen meer en grotere machines, de schuren en de werkplaats werden vernieuwd, zoals in de huidige situatie

Na het plotseling overlijden van Jan, heb ik in 1989 het bedrijf overgenomen. Door de groei van het bedrijf en de verschillende werkzaamheden, is in 1990 de eerste werknemer in dienst gekomen. De markt waarop wij actief waren veranderde van landbouw/bosbouw naar rioleringswerkzaamheden en het verrichten van straatwerk. Doordat er op deze markt meer werk was, zijn wij nu met drie werknemers om deze werkzaamheden te verrichten.

De werkzaamheden die ons bedrijf op dit moment verrichten zijn; grondwerk, loonwerk, bestratingen en snoeiwerkzaamheden. Daarnaast zijn wij ook actief op het gebied van tuinaanleg en de aanleg van rioleringen.